Tillbaka till katalog

Mat Blinkman, Untitled

Mat Blinkman, Untitled
Mat Blinkman, Untitled
Mat Blinkman, Untitled
Mat Blinkman, Untitled
Mat Blinkman, Untitled
Mat Blinkman, Untitled

Klubbat för:

Osåld

Utropspris

20 000-25 000 SEK

Beskrivning

MAT BINKMAN
USA, Född 1973
Untitled
Tusch på papper, 45 x 30 cm.

PROVENIENS:
Loyal, Stockholm

Den legendariske konstnären och avantgardemusikern Mat Brinkman, född 1973 och baserad i Colorado, är en av grundarna av konstkollektiven Fort Thunder och Forcefield. Brinkman slog igenom med sina avantgardistiska tecknade serier men övergick senare till individuella studier av monsterliknande varelser och groteska tuschteckningar. Hans obrutna, explosiva repertoar speglar på en gång en djupt olycksbådande och samtidigt starkt humoristisk kreativ kapacitet.
Hans uttalade ointresse för att bedriva en karriär i den etablerade konstvärlden speglar hans relativa frånvaro på galleriscenen och hans framgång är starkt förknippad med ansträngningarna från galleristerna på Loyal Gallery i Stockholm, som har bidragit till att främja Brinkmans arbete på galleriscenen.
Brinkman fick sitt stora internationella genombrott genom sin medverkan på Whitney Biennial 2002 som en del av Forcefields konstkollektiv och har därefter inkluderats i vandringsutställningen Mail Order Monsters, samt New York Minute, curaterad av Kathy Grayson, hans gallerist på The Hole i New York.



Auktionsnummer:

544

Datum:

2020-11-24